Kövess minket

NYITVATARTÁS

1148. BP. Nagy Lajos Király útja 72.
Kedden 9-12 ig,
Csütörtökön 12-16 ig

HÍVJ

+36/70/884-7302
+36/70/605-7302

ÍRJ NEKÜNK

info@tunderpakk.hu

A Tündérpakk Alapítvány

Rólunk

A Tündérpakk Alapítványt 2016-ban hívta életre három édesanya, Pataki-Szomolányi Tímea, Ajtai Bernadett és Sevcsik M. Anna. Bejegyzett formában 2017.01.24-e óta működik.

Az alapítvány elnöke Pataki-Szomolányi Tímea, aki a többi alapító egyéb elfoglaltsága miatt jelenleg az egyedüli eredeti alapító tag.

A Tündérpakk létrehozását a felelősség érzése, a segíteni vágyás, és a mások nehéz sorsa iránti együttérzés katalizálta.

Küldetésünk

  • Családok és gyermekek támogatása, mert hiszünk benne hogy minden gyermeket megillet az egyenlő, méltó bánásmód, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények közé születik.
  • Nehéz sorsú, bántalmazó kapcsolatban élő kismamák és anyák támogatása, hogy csökkenjen a kirekesztettség, az elszigetelődés érzése
  • Kisebbségi roma szervezetekkel való együttműködés célja a hátrányos helyzetben élők

integrációjának elősegítése.

Megvalósítás

  • Várandós kismamák és családjuk részére adományosztás útján a baba érkezéséhez szükséges tárgyi feltételek biztosítása, ezáltal a pszichoszociális tényezők jelentősen javítása az újszülött és családja számára.
  • kórházak újszülött és koraszülött osztályainak támogatásával az volt a célunk, hogy jobb körülményeket és feltételeket biztosítsunk a megszületett babák és szüleik számára, ezáltal nagyobb esélyük van az egészséges gyermekkorra, a szülők számára pedig tehermentesebbé válik a kórházi tartózkodás.
  • napközbeni és szociális ellátást nyújtó intézményeknek eljuttatott adományokkal szintén azt a célt tűztük ki, hogy az itt nevelkedő, tartózkodó család nélküli gyermekek is megfelelő színvonalú oktatási és szórakoztatási eszközök álljanak rendelkezésre, ezzel is segítve a fejlődésüket mind szociális, mind egyéb téren.
  • roma családoknak (prioritásként a BAZ megyei szegregátum) ruhanemű, tartós élelmiszer, képességfejlesztő játékok, iskolaszerek eljuttatása, hogy hogy a mélyszegénységben élő gyermekek és családjaik számára nélkülözhetetlen anyagi eszközök elérhetővé váljanak.

Kapcsolataink

Egyéb civil csoportokhivatalos szervek, és a gyermekvédelmi szervezetek tagjaival összefogásban igyekszik feltárni a segítségre szorulókat, és kideríteni hogy számukra mivel nyújthatjuk a legnagyobb, leg célratörőbb támogatást.

Önkéntesség

Önkéntes programunk párhuzamosan két célt szolgál:

  • Az alapítványi erőforrásaink egyik alapvető formája
  •  Önkéntesek bevonásával érzékenyítjük és tájékoztatjuk a társadalmat, hogy megismerjék az adományozás megfelelő formáját, észrevegyék a segítségre szoruló egyéneket közvetlen környezetükben, képesek legyenek felmérni mire van szüksége a rászorulóknak, ezzel erősítve a társadalmi összefogást.

 

Folyamatosan több mint 50 állandó önkéntessel működünk együtt.

Külön köszönet mindazoknak a cégeknek, akik alkalmazottaik munkájával, és a cég egyéb erőforrásaival támogatnak minket.

Ha támogatna minket keressen bennünket az : info@tunderpakk.hu

06706057302, 0670 8847302

vagy:  https://tunderpakk.hu/adomanyozoknak/

Köszönjük mindenkinek a bizalmat és a támogatást!
Pataki-Szomolányi Tímea