Kövess minket

NYITVATARTÁS

1148. BP. Nagy Lajos Király útja 72.
Kedden 9-12 ig,
Csütörtökön 12-16 ig

HÍVJ

+36/70/884-7302
+36/70/605-7302

ÍRJ NEKÜNK

info@tunderpakk.hu

2023 áttekintés

Mivel az év vége számunkra mindig a legintenzívebb időszak, így az év elején áttekintjük, milyen eredményeket értünk el.

Már nagyon távolinak tűnik ugyan, de az első negyedévben költöztünk át a csodálatos új helyünkre, melyet TündérLaknak neveztünk el. Óriási együttműködésekkel, csapatépítésekkel történt a felújítás, a berendezkedés, a rendrakás. Visszatekintve egyszerűen hihetetlen, hogy mennyien drukkoltatok nekünk és fáradságot nem kímélve jöttetek segíteni.

Az év során számos jótékonysági tevékenységet végeztünk. Havonta átlagosan legalább 10 családnak biztosítottunk élelmiszer csomagot, ruháztuk fel a szociális hálózat partnereit, és lakásfelszerelést szereztünk be azoknak a családoknak, akik hozzánk kerültek. 2023. március 16-án megnyitottuk kapuinkat és az adományozásra összpontosítottunk.

Cselekedeteink számokban is kifejeződnek: 3250 gyereknek C-vitamint, majd később 958 gyereknek B vitamin készítményt osztottunk szét, menstruációs szegénység ellen küzdöttünk. A menstruációs szegénység elleni küzdelemre fókuszáltunk és büszkén mutathatunk rá a „Segítség, felnőttem” című kiadványunkra, amelyet közel 2000 kamasznak sikerült eljuttatnunk.

Húsvétra 1724 csomagot, Mikulásra 6009 csomagot, Karácsonyra 1210 egyéni kívánságot valósítottunk meg.

Nőnap és Anyák napja alkalmából Hajléktalan melegedőbe települtünk ki önkéntes fodrászainkkal és összesen nagyjából 100 főt szépítettünk meg. 60 édesanyának szépség pakkot állítottunk össze és osztottunk ki.

Gyereknap alkalmából színes programokkal készültünk: pizza sütés, marcipán figura készítés, kézműveskedés, valamint 150 gyermeknek főtt ételt juttattunk. 300 gyermeknek készültünk plüssökkel. 9 óvodában összesen 110 fő önkéntesünk serénykedett egyszerre (kertrendezés, kerítés festés, ablakmosás, magaságyás építés). Ez a projekt olyan sikeres lett, hogy utána még évközben csináltunk 5-6 csapatépítőt, így elmondhatjuk, hogy nagyjából 250-300 önkéntessel dolgoztunk. Végül jött az utolsó hajrá, ahol a karácsonyi csomagok csomagolását is céges önkénteskedésre bíztuk és 472 csomagot sikerült nagyjából 200-250 főnek becsomagolnia, hogy másnap szállításra készen álljanak és a karácsonyfa alá kerülhessenek.

Csapatépítőként festettünk gyermekotthonokat, lakhatási projektbe bútorokat szállítottunk, kerítésfestést vállaltunk és rengeteg kertet szépítettünk meg. Ezt a vonalat idén szeretnénk folytatni, sőt fokozni is a cégek együttműködésével.

Nyáron anyagi támogatás nélkül voltunk, és a működés fenntartása kihívást jelentett.

Futógálákon népszerűsítettük tevékenységeinket és egészségügyi betéteket gyűjtöttünk, melyeket a leginkább elmaradott településekbe küldtünk le.

1101 gyermeket iskoláztunk be országosan és utána is folyamatosan kaptuk az igényeket, hogy mik hiányoznak a felszerelésekből, amiket sorra pótoltunk.

Gyermekotthonok lakóinak programokat szerveztünk (Medveotthon, bobozás, színház, kézműveskedés, kirándulás), valamint 100 főre paplan, párna ellátást tudtunk vinni, hogy kényelmesen aludjanak.

Adventi időszakra két rendezvényt szerveztünk, ahova 300 gyermek látogatott el a családjával. Kulturális és szórakoztató programok, kézműveskedés, arcfestés és rengeteg ajándék várt rájuk. 100 családnak tudtunk 10 ezer forintos élelmiszer utalvánnyal hozzájárulni az ünnepi készülődéshez.

Nem számoltunk, de végtelen mennyiségű ruhabörzék, matracok, babafelszerelések voltak a tavalyi évben.

Biztos rengeteg dolog kimaradt, de ez az összesítő is azért született csak, hogy egyben látszódjon és mindenki eldönthesse van-e létjogosultsága a TündérPakk Alapítvány fennmaradásának. Ha igen, akkor kérjük támogassatok bennünket, hogy fennmaradjunk és keressetek lehetőséget önkénteskedésre, céges csapatépítésre! ❤

Oszd meg, hogy másoknak is segíteni tudjunk: