Kövess minket

NYITVATARTÁS

1148. BP. Nagy Lajos Király útja 72.
Kedden 9-12 ig,
Csütörtökön 12-16 ig

HÍVJ

+36/70/884-7302
+36/70/605-7302

ÍRJ NEKÜNK

info@tunderpakk.hu

Szeptemberi összefoglaló

Kedves Tündérek! ‍♂️ ‍♀️

Több ezer kilométert tesz meg a Tündérpakk Alapítvány csapata egy-egy hónapban országon belül. Szeptemberben összesen 3388 kilométert, ez annyi, mintha nyolcszor szelték volna keresztül az országot Debrecentől Sopronig. Csakhogy az alapítvány munkatársai nem csak nagyvárosokba utaznak, hanem leginkább apró falvakba viszik el a felajánlott ruhát, élelmiszert vagy épp tanszert.

Szeptemberben jártak Gyöngyöspatán, Tarnaleszen és Putnokon, ahová mélyszegénységben élőknek vittek adományt, ezzel próbálva könnyebbé tenni a hétköznapjaikat. Ezekre a településekre jellemző, hogy az ott élők eladósodnak, alacsony az iskolázottság, nincs helyben munkalehetőség és a tél közeledte komoly kihívás elé állítja őket.Hodászon kétszer jártak az alapítvány tündérei. Egy rászoruló családnak vittek ruhákat és cipőket, valamint egy fiatal párnak babaváró csomagot.Mint ahogy Parádon is kapott egy család cipőket, ruhákat, babakocsit, takarókat, mindent, ami télre kell.

A Tündérpakk Alapítvány és a felajánlók jóvoltából bútorok kerültek több otthonba. Egy budapesti család gyerekbútort kapott. Egy biatorbágyi hatgyerekes család pedig kanapét. Itt a szülők helyzetét nehezíti, hogy egyik gyermekük tartós kórházi kezelésre szorul, az így kialakult helyzet az édesanyát teljesen lefoglalja. Ennek következtében  az édesapa is jóval kevesebbet tud dolgozni, hiszen a többi gyerek minden energiáját leköti. Erdőkertesre egy jó állapotú ágyat szállítottak az alapítvány munkatársai egy középkorú, egyedülálló hölgynek. Egy budapesti négygyermekes család pedig fürdőkádat, mosdókagylót és vécécsészét kapott a nekik kiutalt önkormányzati lakásba. Az ingatlant nemrég kapták meg, a felújításra azonban nincs pénzük.A kőbányai felnőtt melegedőbe női, férfi ruhák, plédek, takarók, cipők érkeztek még a tél beállta előtt.Kétszer ad, aki gyorsan ad. Így volt ez a kis Titusz esetében is, akinek siket, nagyothalló szülei speciális bébiőrt kaptak  a felajánlásoknak hála. A légzésfigyelőre a pénz néhány óra alatt össze is jött, az alapítvány munkatársai pedig megvásárolták és eljuttatták a családnak a készüléket.

A Kecskeméti Mezei utcai Közösségi Házba babakocsik, etetőszékek, cumisüvegek, itatópoharak és játékok érkeztek. Az intézmény vezetői azért kérték az Alapítvány segítségét, mert jövő évtől indul náluk a “Biztos kezdet gyerekház program”, az indulásnak azonban nagyon sok tárgyi feltétele van.

A 13. Kerületben megkezdődött a tanszerosztás. 42 család, összesen 65 gyereke kapott tanszer adományt. Országszerte pedig még legalább 150 gyerek kapott írószereket, füzeteket, táskákat az iskolakezdéshez.Mindez azonban nem valósult volna meg, ha nincsenek jószándékú segítő emberek. A Zuglói Pákosztos Étterem hol egy rászoruló családot vendégel meg, hol egy gyermekotthon lakóit ebédelteti meg. Eközben gyűjti az alapítvány számára a vendégek visszajáróiból bedobott adományokat. Szeptemberben 24 ezer forintot kaptunk tőlük. A Nagykovácsiban élő családoktól pedig ruhaneműket kaptunk, amiket hamarosan eljuttatunk a rászorulókhoz.Ahhoz, hogy továbbra is segíteni tudjunk a családokon, Alapítványunkat az alábbi számlaszámon tudják támogatni!

Magnet Bank: 1620 0120-18541478
Külföldről:IBAN: HU18 1620 0120-1854 1478 0000 0000
SWIFT kód: HBWEHUHB Közleménybe: Alapítvány támogatása

Köszönjük a támogatást!

 

Oszd meg, hogy másoknak is segíteni tudjunk: