Kedves Tündérek!

A védőnő egy szomorú történettel keresett meg minket! Kérjük, aki tud segíteni tegye meg!
“Hoffmann Lajos Albert 2017. december 5-én született Gyulán a 32. hétre. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy sajnos a koraszülött veséi nem működnek rendesen, így átszállításra kerültek Szegedre a PIC-re.
A diagnózis hamar kiderült: 4. stádiumú vesebetegség. Csak az átültetés segíthet. Lalit az élet már nagyon korán kihívások elé állította, de hamar megmutatta, hogy élni akar!
4 hónapot töltöttek Szegeden a kórházban, ahonnan tavaly, 2018 áprilisban haza mehettek, de csak úgy, ha otthonában dializálják. A szülőket megtanították az otthoni dializálás folyamatára, szondán táplálásra, és mindenre próbálták felkészíteni őket, hogy ha szükséges, gyorsan és hatékonyan tudjanak segíteni gyermekükön. Lali fokozatosan fejlődött, növekedett a súlya, hónapról hónapra csak az a cél lebegett a szemük előtt a szülőknek, hogy eljussanak a célig: transzplantáció. Mindeközben folyamatos kontroll alatt követték nyomon Lalika állapotát Szegeden. 2019. januárjában sajnálatos módon, egy kórházi bent tartózkodás során vélhetően elkapta az RSV-vírust, aminek következtében nehéz légzés jelentkezett nála, belázasodott, és rohammentővel szállították át Szegedre. Így 2019.január 21-e óta intenzív osztályon tartózkodik, ahol folyamatosan romlott állapota. Már bekerülése napján lélegeztetőgépre került, napról napra egyre jobban ödémásodott, majd a mély altatás mellett döntöttek, hogy ne bántsa a csöveit. Közben a lélegeztetőgép mellett a tüdeje is kezd összeomlani, és a szíve is nehezen bírja a megpróbáltatásokat. Mindez odáig fajult, hogy a mai nap folyamán Lalika orvosai össze ültek a szülőkkel, ahol megbeszélték velük, hogy kevés a remény…
Sajnos nem lehet tudni meddig bírja a szíve, vagy a tüdeje, vagy az egész keringése. A szülők jelenleg is vele vannak Szegeden, a rokonok a holnapi nap folyamán (2019.02.12.) búcsúzhatnak el tőle, majd várják a végét. Az édesanya eddig otthon volt a gyermekkel, mivel 24 órás felügyeletet igényelt, ápolási dijat és GYES-t kapott, az édesapa kamionozik, de egy sajnálatos eset miatt jelenleg kérdéses a munkája, és Lalika állapota miatt sem dolgozik már lassan 1 hónapja. Nehéz anyagi helyzetbe került a család, a temetésre pedig egyáltalán nem voltak felkészülve.
Arra kérünk Benneteket, hogy segítsetek nekik!

TündérPakk Alapítvány
MagNet Bank Zrt.
16200106-11636920
Közlemény: Hoffmann család

Külföldről:
SWIFT kód:HBWEHUHB
IBAN: HU33 1620 0106 1163 6920 0000 0000

Köszönjük a család nevében is!